Noćno svetlo – igračka i prijatelj kroz mračnu noć

72054_front_Hi.jpg

Sva deca u nekom uzrastu kreću da razvijaju strahove. Ponekad su sami roditelji krivi jer su od najranijih dana ostavljali deci upaljeno svetlo i tako stvorili naviku, ili ih, kada su nestašni nesvesno plaše stvorenjima iz tame.

Sa druge strane jako svetlo ometa normalan san, ne samo dece već i ostalih ukućana, a uz to bespotrebno troši električnu energiju.

Danas postoje specijalno dizajnirana noćna svetla, napravljena tako da ne ometaju san, koja će mališanima pružiti osećaj sigurnosti i pomoći im da brzo zaspu.

U nastavku vam dajemo nekoliko smernica koje vam mogu pomoći pri odabiru.

Ukoliko želite svetlo koje će trajati celu noć, odlučite se za modele koji rade na struju. Ovakvo svetlo je meko i prigušeno, ostaće upaljeno tokom cele noći, pa ćete bez problema moći da obiđete mališane dok spavaju, da ih dodatno ušuškate ili dodate flašicu sa vodom. Za decu koja se često bude, to je idealno rešenje, jer čim otvore oči, ugledaće poznati ambijent i spokojno će nastaviti da spavaju. Ovo svetlo umnogome će pomoći i nama, roditeljima, jer znamo da nije prijatno u sred mraka nagaziti na lego kocku 🙂

Posebnu pažnju ovde treba obratiti i na bezbednost, na tip sijalice i mogućnost pregrevanja izvora svetla. Ne želite da ona bude suviše blizu deteta, ali ni predaleko – noćna svetla su u principu slaba, pa treba proceniti na kom mestu će vam pružiti idealnu vidljivost. Preporuka je uvek na strani LED sijalica, jer se manje greju, pa im je i životni vek duži.

Kako ćete znati da svetlo nije prejako? Idealno noćno svetlo ne primećujete kroz zatvorene oči. Isprobajte i sami. Okrenite se ka svetlu i zažmurite – ako i dalje primećujete svetlo, ono je prejako. Takvo svetlo može da ometa san Vašeg deteta, a to nam svakako nije cilj.

Za decu koja spavaju celu noć, i treba ima samo malo ohrabrenja dok utonu u prvi san, idealne su i male lampe koje rade na baterije i automatski se gase nakon određenog vremena.

Pored prijatne atmosfere koju pružate svojoj deci odlukom da noćno svetlo bude sastavni deo dečije sobe, razmislite i o obliku koje će mališani obožavati. Mi smo se odlučili da vam ponudimo lampice holandskog brenda A Little Lovely Company koji su na prvi pogled osvojili naše simpatije.

Oblak lampa ili mali drugar duh (koji nipošto nije strašan), dinosaurus lampa ili jednorog za devojčice, samo su neki od oblika iz ponude. Lampice u obliku sladoleda biće fantastična dekoracija svake sobe i to ne samo u mraku. Ove lampice su male, staju u dečiji dlan, pa ih često koriste i kao igračke. Zato često i kažemo da su one i lampa i ukras i prijatelj. Uz to, možete ih poneti sa sobom na svako putovanje.

Noćno svetlo pomaže u održavanju sna, uz njega će vaši mališani spokojno spavati i neće se često buditi, pa je tako i vaš san siguran, a odmor cele porodice zagarantovan.

Glavni Meni